9.2.06

Hack the WI-FI ! η αλλιώς ξεκούρδισε το ασύρματο router σου!

Αγοράζουμε λοιπόν ένα ασύρματο ethernet router, και το κάνουμε απο 100 μ. εμβέλεια maximum, (κάπου εκεί παίζουν) να '' χτυπήσει '' και 5 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειαστεί ένα τσουβάλι λεφτά.
Εννοείται είμαστε άνθρωποι ανήσυχοι, εφευρετικοί, δημιουργικοί, και μας αρέσουν οι ωραίες κατασκευές.

Οποιος έχει απορίες, η θέλει απλώς να δεί για τι μιλάμε ας ρίξει μια ματιά στο Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο της Αθήνας , η αλλιώς Athens Wirelles Metropolitan Network και θα καταλάβει!

Πολύ πολύ χονδρικά λοιπόν, μιλάμε για ένα internet μεσα στο internet...
Ναι, όπως το ακούτε!

Αυτό πού εκμεταλλευόμαστε είναι ότι δεν απαιτείται άδεια εκπομπής για την συγκεκριμένη ζώνη των 2.5 Ghz , γιατί εκεί παίζουν, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε μεγάλες αποστάσεις χάρη στην χρήση κοινών δορυφορικών πιάτων.
Ουσιαστικά αυξάνουμε το κέρδος(gain)
εκπομπής με τα ''πιάτα''.(καμία σχέση με τα rubberάκια που έχουν όταν τ αγοράζεις).

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα ρίξουμε όλη την ισχύ του ρούτερ ,και ειδικά σε 802.11g mode στο φάσμα αυτό , αφενός γιατί θα δημιουργήσουμε πρόβλημα σε κάποιον άλλο στο δίκτυο, αφετέρου υπάρχουν και άγραφοι νόμοι σε κάποια πράγματα...

Είπαμε κοινότητα είναι με εθελοντική προσφορά, όχι μεταπτυχιακή στο MIT!


ιδιοκατασκευή LNB για τους 2.5 GHZ! Η φωτό είναι απ την COMDEX που έγινε και υπήρχε και περίπτερο με άπειρο κόσμο, (μπορεί και το μοναδικό, σοβαρά μιλάω)όπου έγινε και επικοινωνία με τον ....έξω κόσμο!)

Ουσιαστικά μιλάμε για πολλά σημεία ενωμένα μεταξύ τους, με απίστευτο bandwidth στο download, με ότι υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει ένα δίκτυο πλήν του internet (κι αυτό σχετικό), με lan games, με ftp servers , και με άπειρη προσωπική, εθελοντική δουλειά.

Τα 'παιδιά' εκεί έχουν να παρουσιάσουν φανταστικό έργο ανοιχτού κώδικα, κατα το μεγαλύτερο μέρος.

Προσωπικά είμαι σε φάση να ετοιμάσω και τον δικό μου κόμβο, (ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα λόγω χρόνου)και το μόνο που έχω κάνει μέχρι στιγμής είναι η εγγραφή μου στην database του συστήματος, όπου και υπάρχω σαν 6942.

Το πρότζεκτ βέβαια δεν είναι η καταπληκτική δουλειά αυτών των ανθρώπων, αλλά σε δεδομένη στιγμή μπορεί να θελήσεις να παίξεις λίγο παραπάνω εσύ προσωπικά,...μπορεί να θές με τον φίλο σου που μένει 3-5 τετράγωνα πιο κάτω και όχι μόνο, να κάνετε την ασύρματη ζεύξη σας και να έχετε το τοπικό σας δίκτυο ασύρματα, η να παίζεται δικτυακά παιχνίδια, χωρίς να είσαι στο internet...η οτιδήποτε άλλο!

Μπορεί η εταιρία σου μηχανογράφε να έχει λογιστήριο, η αποθήκη, η δεν ξέρω τι άλλο, δύο η τρία χιλιόμετρα πιο κάτω, αλλά να μην έχει να τα σκάσει, η δεν είναι καιρός για έξοδα μηχανογράφησης τώρα,(συνήθης δικαιλογία)... και με 250 ευρουλάκια υλικά το πολύ, (κομπλέ) θα σ έχουν για....θεό, και δεν μιλάμε για τις τρελές ταχύτητες που παίζει το σύστημα, χωρίς να λένε στο πελάτη π.χ ξέρετε έχουμε πρόβλημα με το ίντερνετ, το δίκτυο, η δεν ξέρω τι άλλο και θα καθυστερήσουμε λίγο....

Τι χάλια είναι αυτά!

καλό βιβλιαράκι μπορώ να πω....

Ακούστε:

Κάποτε εργαζόμουν σε μια εταιρία, και μετά απο καιρό ανακάλυψα ότι τα γραφεία με την τεχνική βάση σε μια απόσταση εκατό μέτρων, για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους είχαν ρίξει ''μπαλαντέζα'' καλώδιο UTP, απο ταράτσα σε ταράτσα!!, μέχρι που κάποιος, καταλάθος τώρα, επίτηδες, άγνωστο πώς, το κοψε και δεν ''βλέπαμε'' δίκτυο, έμαθα λοιπόν ότι παίζαμε έτσι όταν χρειάστηκε ν ανεβούμε 2-3 άτομα στην ταράτσα να το ξαναπεράσουμε...που πιθανότατα ακόμα και σήμερα έτσι να ναι!!!

Προσωπικά θα δημιουργήσω την αφορμή, τώρα που και πώς θα το χρησιμοποιήσεις εσύ δικό σου θέμα.

Λίγο προσοχή δώσε στην πολιτική ασφαλείας που θα ακολουθήσεις, γιατί πιθανόν να έχεις ακούσει για τους war-drivers....

Αν όχι...πρόσεξε μην τους μάθεις απότομα!

Και μιάς και το ανέφερα, καλή ιδέα να ποστάρω λίγο το θεματάκι...κάποια στιγμή.

Και εδώ εκκρεμούν φωτογραφίες πως γίνεται η δουλειά...


Καλή διασκέδαση

Δεν υπάρχουν σχόλια: