24.9.12

αναγνώστης καρτών SIM

                                                        ΠΡΟΣΟΧΗ
Η δημιουργία κλώνων SIM είναι παράνομη πράξη και ενδέχεται να παραβιάζει την ελληνική νομοθεσία! 
To σχέδιο παρέχετε ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για ενημερωτικούς σκοπούς
Ο δικτυακός μου τόπος backolas.blogspot.com δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν νομικές συνέπειες που  μπορεί να προκύψουν απο ενέργειες σας!
                                        
Γρήγορο, εύκολο, απλό, και συνάμα...αποτελεσματικό "προτζεκτάκι" για ανήσυχους, περίεργους, φυσιολογικούς, και κάθε λογής φιλαράκι!

Αλλά μιας και ξεκίνησα ανάποδα (παρουσιάζοντας πρώτα το σχέδιο) αντί να σας προλογίσω την κατασκευή, θα σας πώ απλά ότι το κόστος των υλικών δεν ξεπερνά τα 5-7 ευρώ.

                                                                      Κατασκευή

Η κατασκευή δεν απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία μιας και συνδέετε απ ευθείας στην σειριακή του υπολογιστή..

Αν πάλι έχετε μόνο 'λαπτοπάκι' (που πιθανόν δεν υποστηρίζει σειριακή) δεν πειράζει, θα χρειαστείτε έναν αντάπτορα USB to Serial και να στε σίγουροι ότι και μ αυτό δεν θα χετε πρόβλημα...

Επίσης χρειάζεται και το κατάλληλο software για να λειτουργήσει...αυτό το κατεβάζετε απο ΕΔΩ
η και απο ΕΔΩ 

Υπάρχουν αρκετά software που διαχειρίζονται κάρτες SIM, αλλά για την ώρα παίξτε μ αυτά που σας προτείνω.

Τι μπορείτε να κάνετε?

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αναγνώστη SIM για να διαβάσετε και να επεξεργαστείτε τον τηλεφωνικό σας κατάλογο, τα SMS σας, (δικά σας η άλλων..γκουχ,γκουχ) να αλλάξετε τα PIN1 και PIN2, και άλλα πολλά! 

Επίσης, με κατάλληλο λογισμικό (SIM Data Recovery) μπορείτε να ανακτήσετε διαγραμμένα τηλέφωνα αλλά και διαγραμμένα SMS! 
Ενα καλό πρόγραμμα που αξίζει της προσοχής είναι το κλασσικό SimScan v.2.1 
Πατώντας το TEST βεβαιώνεται ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ της κατασκευής και του λογισμικού.

Οπως βλέπετε και στην φωτογραφία είναι τσεκαρισμένο το Get ATR που σημαίνει Answer To Reset, και σε αυτή την εντολή σας απαντά η κατασκευή ουσιαστικά.

Το Find Ki είναι μια εντολή που μπορεί να πάρει απο λεπτά μέχρι ώρες,...πολλές ώρες μιλάμε!

Το Ki και το IMSI είναι η ταυτότητα σας στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που ανήκετε, έχοντας τα στα χέρια σας λοιπόν μπορείτε να κλωνοποιήσετε την κάρτα sim του...'θύματος' και να καλείτε ενώ θα χρεώνετε αυτός! (και μετά ξυπνήσατε!)

Λοιπόν, ακούστε την πραγματικότητα!

Οντως τα Ki και IMSI σας καθορίζουν στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όμως το λιγότερο κακό που θα σας συμβεί αν κάνετε αυτή την 'κακή πράξη' είναι να ειδοποιηθεί ο αυθεντικός χρήστης του αριθμού ότι απο κλωνοποιημένη κάρτα γίνονται κλήσεις. Λέτε να σας αφήσει έτσι? χλωμό!

Θα σας δώσω ένα πραγματικό παράδειγμα μιας και είστε απ τα 'παιδάκια' που σας αρέσουν αυτά, και πιθανόν έχετε και εγκατεστημένο τον 'βλακωδη' MSN Messenger

Αν την στιγμή που έχετε κάνει login σαν αυθεντικός χρήστης ('είστε μέσα' όπως λέμε) κάνει login και ο..... ιμιτασιόν, ΑΜΕΣΩΣ  θα ειδοποιηθείτε ότι απο άλλη τοποθεσία έχει συνδεθεί και κάποιος άλλος με το δικό σας nikname. OOps! αυτό δε το ξέρατε..

Μη σας περάσει λοιπόν απ το μυαλουδάκι ότι δεν έχουν μεριμνήσει για αυτά τα θέματα. 
   
Κάντε τα πειράματα σας εσείς μ αυτή την 'κατασκευούλα' προσπαθώντας να ανιχνεύσετε μέσα απο την δημιουργία του γνώσεις επι του αντικειμένου κι αν δείτε ότι σας έλκει το gsm hacking (σε ιδιωτικό επίπεδο) μακάρι να συνεχίσετε..αν και θα χρειαστείτε αρκετές χιλιάδες ευρώ και "μεγάλες" γνωριμίες...

Προσωπικά έφτιαξα και  αυτό το οποίο δουλεύει υποδειγματικά και έχει πολύ μικρές διαφορές κατασκευαστικά με αυτό της παρούσης ανάρτησης.

Επειδή δεν είχα υποδοχέα κάρτας SIM (είναι πάνω δεξιά) ξήλωσα απο ένα παλιό κινητό..
(όπως βλέπετε τα υλικά είναι πολύ λίγα)

Αυτή είναι η κάτω πλευρά και μάλιστα απουσιάζουν και τα 2 κεραμικά πυκνωτάκια στον κρύσταλλο (χρησιμεύουν μόνο για να είμαστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσουν οι ταλαντώσεις...εσείς βάλτε τα!)

Και εδώ η κατασκευή ολοκληρωμένη. (επειδή δεν είχα θηλυκό σειριακό βίσμα χρησιμοποίησα ένα έτοιμο όπου το "βανδάλισα" κρατώντας μόνο τα πίνς που χρειάζονται)
Το κύκλωμα τροφοδοτείται με 5V που "δανείστηκα" απο έναν φορτιστή HTC περίσσεμα.

Δείτε και το σχετικό βιντεάκι με τ αποτελέσματα..(κόβετε λίγο απότομα αλλά είχε φουλάρει η μνήμη της μηχανής)

                                                
                                                      Και κάτι άλλο ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
ΠΡΩΤΑ τοποθετείστε την κάρτα SIM στον αναγνώστη και μετά συνδέστε τα  βύσματα..αν δεν θέλετε να την κλάψετε!) 

3 σχόλια:

Εξύμνoς είπε...

Την καλησπέρα μου και καλώς σε βρήκα!! Το blog σου είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον (συνάδελφος κι εγώ) και έχω πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα!! Προσπαθώ να βρω εφαρμογές που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο... πχ θα μπορούσαν να έρχονται τα ίδια μηνύματα σε δύο διαφορετικές συσκευές?? Για να το κάνεις αυτό τι κωδικούς χρειάζεσαι απο την πρωτότυπη sim??

Μιχάλης Μπακόλας είπε...

Καλησπέρα και σε σένα αν και λίγο..καθυστερημένα! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..

είπες:
...πχ θα μπορούσαν να έρχονται τα ίδια μηνύματα σε δύο διαφορετικές συσκευές?? Για να το κάνεις αυτό τι κωδικούς χρειάζεσαι απο την πρωτότυπη sim??...

απάντηση:
???????...Δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς!!!!

Ανώνυμος είπε...

εισαι τελειος! ασχολουμε πολύ καιρο με όλα αυτά και τωρα θα παω να φτιαξω την κατασκευή σου! ευχαριστω πολύ!